Over ons en onze werkzaamheden

Meer over EWE International en wat wij doen

EWE International is in 2004 in Nederland opgericht door Hanno Willemsen en Lucia Zacharová om te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar vertalingen vanuit het Slowaaks en marktonderzoek in Slowakije.

Vertalingen

Naast de vertalingen naar het Slowaaks kregen wij al snel ook aanvragen voor vertalingen naar andere talen. Ook die zijn wij toen gaan verzorgen. Zo hebben wij onze vertaalservice steeds verder uit kunnen breiden met uiteindelijk een speciale website voor vertalingen als gevolg: www.vertaalexperts.nl Vertalers uit alle windstreken zijn bij ons vertaalbureau aangesloten. Gezamenlijk streven wij naar het beste resultaat voor onze klanten.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een bekende speler op de Nederlandse vertaalmarkt. Wij hebben duizenden vertalingen verzorgd variërend van cv’s van particulieren tot bedrijfsfilms voor multinationals. Met trots kunnen wij stellen dat onze klanten zeer tevreden zijn over de geleverde vertalingen.

Business Service Slowakije

In november 2006 zijn wij gaan wonen en werken in Slowakije.

Hier konden wij ook andere werkzaamheden verder uitbreiden. Wij hebben diverse projecten verzorgd voor bedrijven uit o.a. Nederland en Duitsland. Een indruk van waar wij zoal bij betrokken zijn (geweest) kunt u vinden op onze pagina Projecten. Zo hebben wij een brede basis kunnen leggen voor onze “Business Service Slowakije“.

Klaar voor de toekomst

Na 12,5 jaar Slowakije als thuisbasis te hebben gehad was het tijd voor een terugkeer naar Nederland. De opgedane ervaring geeft ons een solide basis voor de toekomst. Het voordeel is dat wij zo dichter bij onze klanten aanwezig zijn en sneller over uw wensen in gesprek kunnen gaan.

Vanuit Leiden zien wij uit naar een prettige samenwerking met u. Heeft u een vertaling of denkt u aan uitbreiding naar Slowakije? Neem vrijblijvend
contact met ons op.

Onze specialismen

 • Vertalingen

  Wij zijn gespecialiseerd in vertalingen vanuit en naar alle talen. Uw tekst wordt altijd vertaald door een ervaren native speaker vertaler.

 • Project Management

  Als gevolg van het uitgebreide en sterke netwerk dat wij hebben opgebouwd kunnen wij u bijstaan bij uw projecten in Slowakije. Zo houdt u zelf uw handen vrij voor zaken waar ú goed in bent.

 • Advies en Begeleiding

  Dankzij onze kennis van de lokale omstandigheden kunnen wij Nederlandse bedrijven adviseren en begeleiden bij hun activiteiten in Slowakije en vice versa.

Onze geschiedenis

 • 2004 →

  Opgericht in Nederland onder de naam EWE Intermediairs. Onze eerste opdracht betrof een vertaling vanuit het Vlaams naar het Slowaaks.
 • 2006 →

  Verhuizen van wonen en werken naar Slowakije. Zo kunnen wij als vooruitgeschoven post fungeren voor onze Nederlandse relaties.
 • 2013 →

  Wijziging van onze bedrijfsnaam naar EWE International. Een mooie gelegenheid om ook een nieuwe website te lanceren.
 • 2019 →

  Medio juli verhuizing naar Nederland waar wij onze werkzaamheden verder gaan uitbreiden m.b.v. het sterke netwerk dat wij hebben opgebouwd.

Referenties

 • quoteThe interpreting work by Ms. Lucia Zacharova was excellent and really helpful. She is a great professional [Claudia Feldmar – Guatemala

 

 • quoteIn april 2013 hebben wij de complete inrichting van het paardensportcentrum Horse Park A.S aangenomen. [Directie – Horse Park Realisation B.V.

 

 • quoteFast, accurate and accommodating with editing and formatting to ensure a quality product. [A McInytre

 

 • quoteZeer snelle service, en een uitstekende vertaling En-Fr. Zeker een aanrader. [Frans de Vries – Quaker Chemical BV

 

Comments are closed.